TOUR DE JUNIOR, Achterveld

Van maandag 22 juli t/m zaterdag 27 juli 2013!

Afgelopen zaterdag zijn we al naar de camping in Terschuur gegaan, kon ik zondag op mijn gemak een kijkje nemen bij beiden parkoersen van de bergtijdrit en gewoon lekker in de omgeving wat fietsen.

Maandag moesten we ons eerst in de ochtend inschrijven en smiddags was er de ploegenvoorstelling. Dit jaar was ik ingedeeld bij “Kroon-Wilnis”. S'avonds hadden wij onze eerste wedstrijd, een omloop. Het was onwijs warm en het wilde maar niet af koelen. Toch ging de wedstrijd lekker en al bij de eerste tussensprint had ik mijn eerste 3 punten te pakken, ook in de tweede sprint lukte mij dat. Daarom heb ik gekozen om vandaag voor de punten voor de groene trui te gaan en heb ik ook in de derde tussensprint de punten gepakt, wel met resultaat dat ik voor de eindsprint niet veel meer over had.

Ook dinsdag was het erg warm, gelukkig was de bergtijdrit tussen de bomen, lekker in de schaduw voor bereiden. Goede tijdrit, de eerste tijd en wist genoeg voorsprong te pakken zodat ik s’avonds in het geel mocht starten. Net voor onze start begon het te regenen, een paar dikke druppels werden al snel een regenbui en werden de straten spekglad daar het een paar weken niet geregend had. Mijn start was en ik had al een voorsprong toen ik in de derde bocht een verkeerde inschatting maakte. Ik ging de bocht te snel in, normaal geen probleem, maar door de regen was het gladder dan ik had verwacht en ik ging er onderuit. Door mijn voorsprong hadden de andere renners geen last van mijn valpartij. Ik ben zsm opgestaan, ketting er op en de achtervolging ingezet. Ik wist niet dat ik recht had op een ronde vergoeding en ben volle bak op het peloton gaan jagen en wist ik de aansluiting te vinden. Even op adem gekomen en weer mee gesprint voor de punten. Wel was het parkoers door de regen erg glad, steeds meer renners kwamen ten val, sommige renners zijn meerdere keren gevallen. Mede daardoor heeft  de jury de wedstrijd ingekort. Ik heb deze wedstrijd weten te winnen.

Woensdag, de klassieker op het heetst van de dag. Ging lekker, er werd niet echt gesprint voor de tussensprint en de wedstrijd verliep rustig. In de eindsprint werd ik eerste. Mooie sprint!

Donderdag, de tweede bergtijdrit. Weer een goede voorbereiding en ook de tijdrit zelf verliep heel erg goed. Weer de snelste…

S’avonds criterium, die verliep van af het begin al erg lekker. Zijn eerst met zijn drieën weggeweest, een renner wilde niet mee werken en dan houdt het op en werden we door het peloton terug gepakt. Nog zelf een aanval gedaan maar niemand kwam weg. Dan maar sprinten en weer 1e!

De individuele tijdrit op vrijdag, gaaf. Elke renner krijgt een eigen motorrijder voorop mee. De start was een half uur later dan gepland, wachten en even de voorbereiding aanpassen. Maar het lukte me heel goed om de tijdrit in te delen en weer had ik in de tijdrit de snelste tijd. S’avond de omloop, net na het vrijgeven van de wedstrijd gebeurde er vanalles. Wat precies? Het ging zo snel, we lagen ineens met heel veel renners, ik lag onderop helaas. Kettingbreuk, nood reparatie, wiel wisselen en ondanks alle verwondingen wilde ik herstarten. Maar helaas de noodrepartie had niet zijn werk gedaan, na de herstart halverwege de ronde knapte mijn ketting, probeer dan maar eens op je fiets te blijven zitten, maar ik weigerde op te geven. Met fiets en al rennen naar de start en finish, mocht ik een fiets wissel, veel te grote fiets en mijn achterstand was al groot maar ik wilde hem uitfietsen en dan heb ik gedaan. En na een uurtje EHBO stond ik ondanks alles zaterdag aan de start.

Mijn klassement was nuniet meer belangrijk, wilde starten zodat ik mijn Bolletjestrui veilig kon stellen en nog proberen punten te pakken voor de Groene trui, dat is me gelukt. Heb nog punten weten te pakken en ben in de eindsprint 3e geworden.

Tijdens de huldiging heb ik de bolletjestrui en de groentrui omgehangen gekregen. Ben er erg trots op! Het was een hele mooie week....

Een filmpje, kan zijn dat het geluid niet helemaal correct, wordt aan gewerkt http://youtu.be/tVooiVbjq4c

Ook Achterveld tv heeft gefilmd tijdens de Tour de Junior, hier twee linken die wel leuk zijn om te bekijken:

http://www.achterveld.amersfoortbreed.tv/mediatheek/video/480/video-tour-de-junior-2013-vrijdag-wegwedstrijd

http://www.achterveld.amersfoortbreed.tv/mediatheek/video/478/video-tour-de-junior-2013-donderdag

Maak jouw eigen website met JouwWeb