Gasselte, NK Veldrijden 21-01-12

Afgelopen vrijdag zijn we naar Gasselte vertrokken. Vanaf 13.00 uur mochten we op het parkoers om het te verkennen. Samen met Tommie-Jens en nog vele andere renners hebben we daar heerlijk kunnen trainen en vooral ook veel plezier gehad. Het was heerlijk weer en vooral in de zandbak hebben we veel kunnen oefenen.

Alleen is het snachts gaan regenen en het bleef ook op de dag van het NK nog lang regenen. Het mooie parkoers was een modderbad geworden. Het was zwaar, glibberen en glijen. Waar we vrijdag nog met gemak op konden fietsen moesten we nu naar boven lopen.

In onze categorie stonden we met maar liefst 38 renners aan de start. Daarmee is onze categorie de grootste en de meeste competitieve categorie! Mijn start was goed, ik was prima weg en draaide als 3e het veld in. Gelukkig regende het niet meer maar dat maakte de wedstrijd niet minder zwaar. Door de modder was het op sommige stukken erg glad en een aantal valpartijen belemmerde mij in mijn snelheid. Moest daardoor van de fiets en ging zelf ook nog glijen. Toch heb ik een sterke wedstrijd gereden en kan ik terug kijken op een waardig NK. Veldrijden doe ik om de winter door te komen en veel te leren van de technieken. Daarnaast is dit seizoen voor mij pas het tweede veldseizoen en dan is 13e worden van de 38 toch heel mooi.....ik kan alleen niet wachten tot het wegseizoen begint!

Voor filmpje klik op: http://youtu.be/1EUEs2xLEKM

Maak jouw eigen website met JouwWeb