Frankrijk 2014

Na de 3-etappenrennen in Weilburg zijn wij doorgegaan naar Frankrijk voor onze zomervakantie. Als eerste zijn we naar de Vogeze doorgereden. Daar zouden we de Grand Ballon op fietsen. Nou we zijn hem opgeweest maar niet op de fiets. Het weer was daar te slecht. Al die tijd dat wij daar waren regende het, zicht was slecht....een volgende keer maar, maar niet dit jaar!

Vanuit de Vogeze zijn we doorgegaan richting de Alpen, we hebben op een camping bij La Mure gestaan. Vandaar uit hebben we de Galibier en de Alp d'Huez beklommen.

De Galibier via de Telegraphe, een mooie lange klim. Klimmen doe je bij voorkeur toch alleen en ik ben al snel in mijn eigen ritme naar boven gegaan. Wel met het opgaan richting top van de Galibier heb ik lange tijd in het wiel van een Belg gegezeten. Hij had daar geen problemen mee al waarschuwde hij mij wel dat ik mezelf niet over de kook moest rijden. Uiteindelijk heb ik ook voor mijn eigen ritme gekozen om verder te klimmen.

Het weer was goed die dag en we hadden op de top ook een heel mooi uitzicht!

Alp d'Huez is een relatief makkelijke klim. Ik ben hem dan ook in een lekker ritme opgeklomen en heb voor mezelf een mooie eerste snelle tijd neergezet.

Het belangrijkste voor mij in Frankrijk om te beklimmen is toch wel de Mont Ventoux. In 2010 heb ik op de Mont Ventoux voor het eerst kennis gemaakt met het klimmen. Ik ben toen vanuit Chalet Reinard naar boven geklommen. Dat was toen een hele ervaring. Nu ben ik hem weer opgeklommen, maar nu vanuit Bedoin. Het was een mooie en goede klim, een mooie tijd voor mezelf neergezet waar ik tevreden mee ben. Bovenop weer genoten van het uitzicht, hij blijft bijzonder.

In dit filmpje worden alle beklimmingen samengevat: http://youtu.be/OapZ-BxtKKI

Maak jouw eigen website met JouwWeb