8 Juni, NK Philippine

NK Jeugdwielrennen 2014!

Het NK was dit jaar niet zo ideaal gelegen, helemaal in Zeeuws Vlaanderen, Philippine. We zijn daar op zaterdag ochtend al heen gegaan. Eerst het parkoers verkennen wat goed geregeld was met hoekwachten die er voor zorgde dat het tussen 14.00 en 15.00 uur ook veilig kon verlopen.

S’avonds met een grote groep van de Adelaar lekker aan het wokken geweest.

Wij hoefde niet zo heel  vroeg op het parkoers te zijn, konden het lekker rustig aan doen. Op ons gemakje ontbijten in het Hotel en daarna richting parkoers.

Tegen 14.00 uur ben ik mezelf gaan voorbereiden en tegen 15.00 uur naar de materiaal controle en dan duurt het wachten atlijd lang voordat je op mag rijden. Mijn start was matig maar had wel een hele goede eerste ronden.

Bijna de hele wedstrijd heb ik voorin meegereden, kop werk gedaan, goed meegewerkt, maar ook met tijden afwachtend gereden. In de voorlaatste ronde raakte ik klem waardoor ik wat naar achteren gedrukt werd. Balen, want we waren met 75 renners en op de finish straat na was het parkoers behoorlijk smal waardoor je haast niet terug naar voren kan komen. En dat lukte me ook niet waardoor ik in de laatste ronde niet goed zat, niet meer naar voren kon komen en ook met de sprint dit niet meer goed kon maken.

Net als voorgaande jaren is het me ook dit jaar tijdens het NK niet gelukt om een goede uitslag te rijden terwijl ik wel een mooie wedstrijd heb laten zien!

Dit was tegelijkertijd voor mij ook het laatste NK bij de jeugd…..

Voor filmpje klik op: http://youtu.be/yzNn4tK_jsc

Maak jouw eigen website met JouwWeb