Baanwielrennen 2012

Zaterdag 4 februari 2012, een Sprint toernooi op de wielerbaan in Apeldoorn en ik was erbij!

Mijn allereerste wedstrijd!

Ondanks de enorme sneeuwval van gisteren konden we toch naar Apeldoorn, de wegen waren schoon. Rond half tien waren wij op de baan, mijn fiets stond al klaar en op rollers konden we alvast warm fietsen.

18 renners deden ermee en alle categorieen (3 t/m 7 en een nieuweling) starten samen en vandaar uit werden er poules gemaakt. We begonnen eerst met een kwalificatie ronde. Ik moest nog wel even wennen wat de bedoeling was, niet vreemd natuurlijk, mijn ervaring met de baan is nog maar heel kort. Toch was mijn tijd niet slecht, 15,440.

Daarna werden we ingedeeld in poule, ik zat in poule 4. Elke ronde bestond uit een kampfsprint en een keirin. Bij alletwee werd ik 2e. Daarna werden we opnieuw ingedeeld, ik bleef in poule 4 en weer was er een sprint en een keirin. Weer bij alletwee 2e. De derde ronde was de finale sprint ronde, weer in poule 4 en tijdens de sprint ben ik 1e geworden.

Van categorie 5 ben ik 2e geworden en in het totale klassement ben ik 10e geworden. Dit was een leuke eerste wedstrijd! Voor een leuk filmpje klik op; http://youtu.be/-K0UdUFqaIA

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb