Rheinzabern, Duitsland

Zondag 8 juli 2012 "Gro├čer Preis des Rheinzabern"

Mijn vader had een paar weken terug in de kalender gezien dat er een wielerwedstrijd voor de jeugd in Duitsland was, precies halverwege onze terug reis vanuit Oostenrijk. Het leek mij erg leuk om daar te rijden, mijn ouders twijfelde wel maar zeiden uiteindelijk vooruit....doe maar!

Afgelopen week heb ik in de omgeving van Sellrain best veel geklommen, twee keer naar Praxmar en naar Kuthai. Klimmen, klimmen en nog eens klimmen en dan vandaag een vlakke wedstijd. (filmpjes en foto's hiervan komen deze week ook op mijn site)

We zijn al vroeg vanuit het Pension vertrokken en in plaats van bij Karlsruhe rechts aan te houden gingen we nu naar links. Het was dan ook maar tien minuten vanaf de snelweg. We waren er lekker op tijd en kon ik mijn benen wat losfietsen en kijken hoe het daar aan toe ging want dat was toch wel heel anders dan in Bocholt en Stadtlohn. Ze hebben daar tussen sprints, niet alleen voor premies maar ook voor de eindzege.

Het was een lang parkoers, redelijk vlak, alleen bij de finish liep het iets omhoog. Er zaten een aantal sterke duitse renners tussen merkte ik al snel, het was dus werken geblazen. 8 van de 10 ronden was het sprinten voor of premies of de punten. Waren mooie sprints, twee heb ik er weten te winnen. Voor de punten ben ik een keer 2e en 3e geworden wat mij uiteindelijk een mooie 3e plaats opleverde en ik de reiskosten met premies terug had verdiend!

Ik heb wel erg moeten wennen aan de stijl van deze duitse renners, ze rijden heel aanvallend maar sprinten in een rechte lijn, daar hebben ze nog nooit van gehoord. Gelukkig had ik dit al bij de categorie die voor ons reed gezien en was ik daar op voorbereid. Het was een hele leuke ervaring om daar te rijden en het viel me ook niets tegen. Ik ben de afgelopen week toch alleen maar met klimmen bezig geweest!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb