NK Omnium

Het NK Omnium werd weer gehouden in Alkmaar. Het was druk en rommelig op het middenterrein, doordat wij er al op tijd waren hadden wij ruim plaats.

Het eerste onderdeel was de 500 meter vanuit de startmachine, hier wist ik de 5e tijd te rijden. Niet slecht, niet goed, maar tevreden. Het tweede onderdeel was een scratch, daar er teveel deelnemers waren moesten we eerst een kwalificatieronde rijden, die heb ik gewoon behouden gereden. De finale wedstrijd zelf was een zenuwachtig gebeuren, er werd veel gegild naar elkaar en je merkte dat er renners tussen zaten die nog weinig ervaring hadden. Wel liep de wedstrijd lekker en wist ik naar een 3e plaats in het klassement te stijgen.

Daarna het derde onderdeel, de puntenkoers, ook hier weer een kwalificatie ronde om daarna de finale wedstrijd te doen. Het lukte me niet om in de eerste sprints punten te pakken maar in de laatste ronden zag het er naar uit dat dat wel ging lukken en ik zo mijn 3e plaats kon veilig stellen, in het rechte stuk ging een renner voor me naar boven waardoor ik een gaatje had om naar onder te kunnen, echter die betreffende renner kwam in de bocht ineens naar beneden en zo het sprintervak in. We hadden een enorme snelheid, hij raakte mij en ging erzelf onderuit. Het leek even dat ik mijn fiets recht kon houden maar helaas. Ik heb een flinke klap gemaakt. Gelukkig leken mijn verwondingen mee te vallen, brandwonden op mijn knieeen en heup open. Ook punt van mijn zadel in mijn knieholte gekregen, behoorlijk pijnlijke pees. Met de fiets over de streep gelopen zodat ze me wel konden klasseren. Hierdoor kon ik nog wel het laatste onderdeel rijden. De 1500 meter achtervolging. Mijn klassement was weg maar ik wilde het wel afmaken. Ondanks de pijn die ik op dat moment had heb ik gegeven wat ik kon geven. Echt voluit kon ik niet gaan. Uiteindellijk 9e geworden. Ook niet slecht, maar wel erg jammer. Ik verlies liever een wedstrijd in een wedstrijd zelf dan door een valpartij.....

Verslag volgt deze week

Maak jouw eigen website met JouwWeb