Jeugd driedaagse Baan Omnium Apeldoorn

Drie dagen baan in het Omnium in Apeldoorn! Drie dagen lol met de jongens uit categorie 6! Drie dagen heel veel trainen en diversen wedstrijden….

Vrijdag zijn we begonnen met diversen trainingen. Daarna hebben we wat wedstrijden gereden. Zaterdag moesten we ons om half tien al melden en zijn we eerst gestart met Derny trainingen, dat is zo gaaf om te doen. Na deze trainingen hebben we wedstrijden vormen gedaan met de Derny.

Na de pauze hadden we de 200 meter sprint. Helemaal lekker ging deze niet. Was ook niet zo tevreden over mijn tijd. Ik ging bij het ingaan van de ronde ook te vroeg naar beneden. Maar mooie leermomenten.

Avonds hadden we wedstrijden onder toezicht van een KNWU jury, die wedstrijden gingen heel goed en wist ik te winnen op de puntenkoers na. Die ging niet. Ik had in eerste instantie niet door dat het om een puntenkoers ging. Toen ik dat door had ging ik te vroeg aan, daarna had ik niet goed opgelet en zat ik in een verkeerde positie en de laatste ronde verkrampte ik. Wel een hoop geleerd van die puntenkoers. Mijn moeder was er ook drie dagen om de renners te masseren en ze heeft me snel van de kramp afgelopen. Zo rond 21.00 uur was deze tweede dag afgelopen. Een lange maar wel super leuke dag.

Zondag waren er weer wedstrijden onder toezicht van een KNWU Jury. Een keirin, afvalkoers en een Derny wedstrijd stonden er op het programma. Deze gingen heel erg lekker, de laatste wedstrijd te lekker. Ik ging er bij de Derny wedstrijd als een speer van door, maar dat had dus geen enkele zin kwam ik later achter. Pas als alle Dernys bij elkaar zitten wordt de wedstrijd officieel gestart. Weer wat geleerd dus.

In totaal 11 wedstrijden, 9 gewonnen. Waarvan vijf wedstrijden officieel met een KNWU Jury, vier gewonnen……en onwijs genoten!

Voor iedereen was er aan het einde van de drie daagse een mooie bos bloemen……………………

  

Maak jouw eigen website met JouwWeb