1 Juni, Dordrecht

De Klimomnium in Dordrecht bestaat uit twee onderdelen. Een tijdrit en een criterium met zeven sprints voor het bergklassement. Een keer eerder heb ik deelgenomen aan dit Klimomnium in categorie 4. Wilde hem dit jaar als laatste keer bij de jeugd weer eens rijden.

Het eerste onderdeel, de tijdrit, verliep prima, maar ik stond iets te koud aan de start. De voorbereiding had want beter gemogen. Toch was ik goed weg. We moesten een volle ronde en daarna links omhoog om de tweede ronde te maken. De tweede tijd heb neer weten te zetten.

Vervolgens het tweede onderdeel, een criterium met 7 sprints bergop voor het bergklassement. Het is een kort klimmetje maar wel een flinke kuitenbijter, kort maar krachtig, maar pittig als je dat meer dan 20 keer moet doen. Ik wist wel alle zeven sprints te winnen en zo het bergklassement te winnen.

Heb paar keer proberen aan te vallen, alleen maar ook met andere renners. Dit lukte ook deze keer niet, dus na de laatste sprint voor het bergklassement gecontroleerd gereden. Het was ook deze keer weer een lange sprint, ik moest kort eindigen in deze sprint voor het eindklassement, dat lukte.

Winnaar Eindklassement en Winnaar Bergklassement!

Voor filmpje klik op, http://youtu.be/-BsNmqoiv-E 

Maak jouw eigen website met JouwWeb