25 augustus, Nuenen

Vandaag weer de eerste wedstrijd na de Tour de Junior in Achterveld! Met ongeveer 60 renners stonden we aan de start in Nuenen, een smalle start met direct erna een paar gemene bochten. Moest ergens vanuit het midden starten, pas na de bochten ben ik naar voren gaan rijden en bij de eerste doorkomst zat ik weer voorin erbij.

De eerste ronden verliepen lekker, toen we er ongeveer een kwart op hadden zitten wilde ik terug schakelen wat niet lukte. Er was iets mis met mijn shifter waardoor ik niet meer terug kon schakelen. Erg lastig als je net op dat moment in je zwaarste verzet zit. Zat dus niets anders op voor mij om de koers in het zwaarste verzet uit te rijden. Wat wel betekende dat ik voortdurend voorin moest blijven en zoveel mogelijk alles in de gaten moest houden, doordat ik niet kon terugschakelen kon ik ook niet herstellen en is ook reageren op een aanval heel moeilijk. Heb zelf proberen aan te vallen, maar het lukte niet om weg te komen.

Ondanks een kapotte shifter wist ik toch nog 9e te worden, nu even goed herstellen van een krachttraining die onverwachts is ontstaan tijdens deze koers. Wel een mooie koers met een leuk deelnemersveld.

Nu eerst shifter vervangen en dan weer op naar een volgende wedstrijd! Een filmpje kijken, klik op http://youtu.be/EUJH4XsYesY