Tour de Junior Achterveld 2012

Tour de Junior, van 16 juli t/m 21 juli 2012

5 criteriums - 1 klassieker -  2 bergtijdritten en een individueletijdrit, dit staat er komende week allemaal op het programma!

We zijn allemaal ingedeeld in ploegen, ik zit in ploeg Flynt.

Hier onder staat een kort verslag met daaronder een paar foto's maar het filmpje geeft een mooi overzicht van een mooie tourweek!

klik op deze url http://youtu.be/do22lL5-88Q

Maandag 16 juni de eerste criterium. Het had de hele dag al geregend en het regende nog steeds toen wij om 18.30 uur aan de start moesten verschijnen. Er werd flink gekoersd. We moesten vijf lange ronden rijden. Ik ben als 18e over de streep gekomen.

Dinsdag 17 juni hadden we om 9.30 uur de eerste bergtijdrit. Ik moest om 9.52 uur laten zien wat ik kon. En dat heb ik gedaan. Ik heb de snelste tijd van categorie 5 en 6 weten te halen. Helemaal trots.

Door mijn goede tijdrit was ik leider in het algemeen klassement van 5 en 6. Ook de drager van de witte trui en de bolletjes trui.

Tijdens de criterium om 18.30 uur starte ik dus in het geel. Maar zoals verwacht heb ik deze weer verloren na de wedstrijd. Wel heb ik een goede koers gereden. Mijn nummer was niet opgeroepen en ben ik achteraan moeten starten, wat gelukkig geen probleem was want ik kon mijn weg naar voren wel heel goed vinden. Ook vanavond ging het soms erg hard, wel lekker om zo te koersen. Hoeveelste ik geworden ben weet ik nog niet. Wel ben ik nu drager van de witte trui en de bolletjes trui.

Woensdag was er de klassieker. Donderdag de tweede bergtijdrit. Heb een goede tijd weggezet. Maar het is spannend, heb ik hem nou wel of niet. S'avonds weer een criterium. Heb heel goed aanvallend mee gestreden.

Vrijdag was er een individuele tijdrit. Bij elke renner ging een moterrijder voorop. Dat was helemaal super gereden. De avond criterium was zwaar. Mijn benen wilde niet meer, ze voelde zwaar en ik heb deze keer er voor gekozen om in het peleton mee te rijden. Had alles al bij de tijdrit gegeven.

Zaterdag, de finale dag! Heb stand weten te houden en ben leider gebleven in het Jongeren klassement. Bij de huldiging kreeg ik zowel de Bolletjes trui als de witte trui om mijn schouders!!!!!!