Emmen

De Jeugdmeerdaagse van Emmen, 17-18 en 19 mei

Afgelopen woensdag middag zijn wij rond 13.00 uur vertrokken met de camper naar Emmen voor de jeugdmeerdaagse. We stonden daar op het terrein bij de wielerbaan.

S'avonds ben ik met mijn vader en een paar andere clubgenoten het parkoers voor de proloog en de tijdrit gaan verkennen. Deze lagen buiten het wielerparkoers.

17 mei 2012

De proloog: Ik moest als tweede van start na Esmeralda. De proloog was over een afstand van ongeveer 2 kilometer, het laatste stuk ging omhoog. Had een goede tijd gereden, de zesde tijd.

S'middags hadden we de eerste criterium en deze was in Angerslo. Twee sprints voor het sprint klassement. De eerste wist ik te winnen van Steffie. Er zat maar zeshonderdste tussen, fotofinish dus. Tijdens de tweede sprint zat ik niet gunstig maar wist ik toch nog een paar puntjes mee te pakken en stond ik op een gedeelde tweede plaats met Amber. Uiteindelijk ben ik 7e geworden in de eindsprint van deze criterium.

18 mei 2012

Vandaag een omloop in plaats van de Ron Gerritse Memorial Klassieker. Wel jammer, maar dat kon niet anders ivm wegwerkzaamheden. Maar de omloop was ook een leuke ronde. Er stond veel wind wat het best wel pittig maakte. Vandaag mocht ik in het groen van start gaan. Steffie had zowel de gele als de groene trui. Omdat ik een van de sprints gewonnen had mocht ik hem als tweede van het klassement aan. Ik heb lekker gewerkt, goed voorin mee gereden, maar het afmaken in de sprint, dat kreeg ik niet mee voor elkaar. 11e geworden, ook niet slecht met zo'n deelnemers veld.

19 mei 2012

Alweer de laatste dag die begon met een tijdrit over een lengte van ongeveer 6 km. Terwijl mijn vader samen met mij op de fiets richting start ging, ging mijn moeder te voet naar de finish plaats. Ook deze waren buiten het parkoers. Het was een saai stuk met een lang stuk klinkers die er niet goed in lagen of bij lagen. Weet niet goed hoe ik dit uit moet leggen, maar het maakte het wel zwaar. Ik ging heel goed, had mijn voorganger in het zicht en kon goed op hem inlopen. Had de 7e tijd, maar de eerste 9 tijden lagen heel erg dicht bij elkaar. Wel een goede tijd want als je hem met categorie 6 vergelijkt zou ik daar dan de 10e tijd hebben neergezet.

S'middags de laatste wedstrijd een criterium op het parkoers. Ook hier waren er twee sprints voor het sprint klassement. Ik heb mijn uiterste best gedaan, maar het is met niet gelukt om het groen om mijn schouders te krijgen. Wel is het me gelukt om in het sprint klassement als 3e te eindigen en dat is niet slecht. In de eindsprint ben ik 4e geworden en daarmee mijn 5e plaats in het algemeen klassement vast kunnen houden. Maar wel als eerste jongen!

In het ploegenklassement zijn wij 2e geworden.

Het was een superweekend en als het kan volgend jaar weer!