NK Ploegenachtervolging

Al vroeg op weg richting Apeldoorn. Nederlands Kampioenschap Ploegenachtervolging is een van de onderdelen waar we vandaag om de Nationale titel gaan strijden.

We moesten eerst nog een kwalificatie ronden rijden. Echt lekker ging die persoonlijk voor mijzelf niet. Ik had het gevoel dat ik geen kracht kon zetten en heb mezelf behoorlijk moeten forceren. Met nog twee ronden te gaan heb ik moeten lossen, we waren met zijn vieren gestart en de derde tijd telt. En het is altijd nog beter om met vieren te starten dan met drie renners want dan kan er niemand afvallen. Gelijk mijn fiets laten controleren, bleek dat er een probleem met mijn ketting was, hij spoorde niet en er zat een knik in. De mechanicien Rob heeft gelijk een nieuwe ketting erop gelegd en het verschil was duidelijk merkbaar. Gelukkig hadden we voldoende tijd tussendoor om te herstellen, was wel even nodig. Die val van vorige week heeft zijn sporen na gelaten en mijn knie heb ik behoorlijk moeten forceren daar ik door een defecte ketting geen kracht kon zetten.

Tijdens de finale ging het wel goed, ik kon kracht zetten, mijn knie was nog wel gevoelig maar ik kon mijn race rijden met de ploeg die nodig was om naar het Goud te fietsen. Dat is gelukt, wij zijn Nederlands Kampioen Ploegenachtervolging geworden.

Voor filmpje klik op de volgende url: http://youtu.be/KHjOdVzNlZQ

  

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb