Elim, NK

Het NK jeugdwielrennen in Elim, 9 juni 2012!

Vrijdag zijn we al richting Elim gegaan om daar op een camping te overnachten. Onze categorie ging als eerste van start en moesten we anders wel heel erg vroeg van huis. Vrijdag heb ik op mijn gemak het parkoers al wat kunnen verkennen.

Op de dag van het NK was het koud en grijs. Het was een parkoers met aardig wat klinkers, dus hopen dat het droog zou blijven.

Het was een ronde van 3,4 km. een behoorlijke ronde dus. Er gingen materiaalwagens mee voor het geval er lek gereden werd. Daarnaast was er ook een cameraauto die onderweg verslag deed zodat iedereen alles mee kon krijgen. Ook in de finish straat waren er cameras. Wel heel erg proffesioneel hoor. Rond tien voor negen gingen ze ons opstellen, als 6e renner mocht ik op de eerste rij starten en om negen uur gingen we van start. Het werd een geneutraliseerde start. Pas na de eerste bocht begon de wedstrijd echt.

Heel de wedstrijd heb ik voorin mee gereden, heb gewerkt, wat geprobeerd. Maar alles bleef bij elkaar. In de laatste ronde zat ik iets te ver naar achteren, daardoor kwam ik klem te zitten bij een vluchtheuvel of weg versmalling. Ik weet niet goed hoe je dat noemt. Maar daar kwam ik klem te zitten en toen ging het al voluit. Het lukte me niet om het af te maken. Ben uiteindelijk 24e geworden. Was best teleurgesteld. Maar ik kan hier niets aan veranderen en ben ik weer een hele ervaring rijker.

Achteraf kan ik terug kijken op een goed gereden wedstrijd! (filmpje http://youtu.be/Te11gMmDhL4 )