Assen, Junior Cycling Tour

De Junior Cycling Tour in Assen ging van start met een proloog. Gelukkig viel het mee met de regen, de weg was redelijk droog en ik heb een goede proloog gereden. De 5e tijd.

Dinsdag stond er een omloop op het programma. In de sluis was het wringen en trekken, het werd daardoor een hele chaos voor de start en dat met 70 renners. Het werd een geneutraliseerde start. Na de eerste bocht zat een behoorlijke kasseien strook en ook op de rest van het parkoers was het smal en wat regen ook aardig glad. Ben in het peleton heelhuids over de streep gekomen.

Woensdag een klassieker. Mijn vader had mij met nog een andere renner naar het start punt gebracht. Het was een leuke klassieker en werd goed gekoersd. Wel bleef alles weer bijelkaar. Ben weer in het peleton over de streep gekomen.

Donderdag stond er een criterium op het TT Circuit in Assen op het programma. Leuk, daar had ik heel veel zin in. Via een geneutraliseerde start kwamen we het circuit op en konden we beginnen aan onze rondens. Het werd een snelle wedstrijd. Heb vandaag heel aanvallend gereden en goed voorin gezeten. Helaas, in de finale ronde bij de bocht werd ik aan de kant gedrukt. Jammer maar helaas, weer in het peleton over de streep gekomen.

Wel waren vandaag Opa Gerrit en Marie naar Assen gekomen om naar de wedstrijd te kijken. Dat was super! Ze zijn nog mee naar de camping gegaan waar we met zijn allen gegeten hebben. Super tof dat ze er waren!!

Vrijdag een tijdrit. Kon me goed voorbereiden, het was zonnig en ik heb weer een goede tijdrit neer weten te zetten. De 4e tijd en daarmee heb ik me naar een 8e plaats in het algemeen klassement weten te rijden.

De laatste wedstrijd op zaterdag was een criterium op en rondom de wielerbaan. Het enige wat ik wilde is mijn 8e plaats vast houden en dat is me gelukt.

Ik kan terug kijken op een mooie week. Wel een bijzondere week zo'n internationale meerdaagse, een mooie ervaring!

 

  

Maak jouw eigen website met JouwWeb