8 september, Veendam

Buienradar gaf droog weer aan rond 13.00 uur in Veendam en omdat tik heel graag wilde zijn we toch gegaan. Toen we daaraan kwamen regende het nog flink, we hoorde dat het parkoers erg glad was. Toen we het parkoers op konden om in te fietsen werd het al heel snel duidelijk waar de linke plekken zaten. Uitkijken dus!

Halverwege de koers van cat. 5 werd het droog en toen wij aan het de start stonden was het droog. Het deelnemers veld was wel uitgedund door het weer, we zouden met meerdere aan de start staan maar een aantal hadden afgemeld. Mijn start was goed maar wel rustig aan de eerste gladde bochten door. Toch gebeurde achterin het peloton een valpartij in de tweede bocht, drie renners er onder uit en kwam er een herstart.

De tweede start ging, iedereen bleef overeind! Ondanks linke gladde plekken op het parkoers, die gelukkig goed op droogde was het al snel duidelijk dat het een snelle koers ging worden. Huub durfde veel risico te nemen in de bochten, daar lukte het hem om weg te komen en ook zijn voorsprong uit te bouwen ondanks wij hard reden en goed samenwerkte met vier volgers om hem terug te pakken. Een aantal ronden voor het einde had ik al wel in de gaten dat we hem niet meer terug konden pakken en heb toen gekozen om even op adem te komen om voor de tweede of derde plaats te kunnen sprinten. Huub werd verdiend eerste met een mooie voorsprong en ik ben in de sprint tweede geworden....

Maak jouw eigen website met JouwWeb