Oostenrijk 2013

Na mijn overwinning in Schinnen zijn we snachts vertrokken naar Sellrain. Een dorpje in de Tiroler Alpen in Oostenrijk. Een super mooie omgeving om te fietsen, zekers als je van klimmen houdt. Wij gaan nu al voor het derde jaar er heen en het is altijd kei leuk.

We zitten in Pension Adlerhorst bij Hans en Anita Koenen.

 

Dinsdag was mijn eerste klim, eerst afdalen naar Kematen en daarna via Oberperfuss naar boven, en die was gelijk pittig. Stukken met 14 tot 16 % en het was aan een stuk klimmen, eventjes herstellen was er niet bij. Ja boven op de top en met het naar beneden afdalen. Was wel een kei leuke afdaling.

 

Donderdag zijn we voor de derde keer naar Kuhtai gegaan, ik had hem al een keer gedaan via Kematen, via Oetz en deze keer via de zwaarste kant, via de Haimingerberg. Dit jaar ben ik voor het eerst de gehele route mee gegaan. De route was ongeveer 75 km. Eerst afdalen naar Kematen en dan via Unterperfuss naar Haiming. Dat stuk was redelijk makkelijk, vlakke stukken en soms een klimmetje. Vanaf de voet naar de top van de Haimingerberg was het gelijk pittig. Het eerste stuk was gelijk stijl. Ook op deze berg was het alleen maar klimmen, herstellen was er niet bij en dan voel je wel dat je al behoorlijk wat kilometers in je benen hebt zitten.

De klim naar de top is ongeveer 6 km, kan ook iets langer zijn. Alleen maar klimmen. Sommige stukken waren echt zwaar, zo zwaar dat je zigzaggend naar boven ging. Maar eenmaal op de top wacht de afdaling en dat is kicken, het was ook een overzichtelijke afdaling. Daarna linksaf naar Kuhtai, weer is even flink klimmen. En dan uiteindelijk, als je weer Kuhtai inrijd is het extra leuk om daar Pieter Weening tegen te komen. Hij was daar aan het trainen voor de ronde van Polen. Samen met Erik even kort met hem gesproken.

Nadat we op adem gekomen zijn, zijn we gaan afdalen. Kicken, er zit een stuk van 16% bij, dus is het wel belangrijk goed je koppie erbij te houden. We hebben er een leuk filmpje van gemaakt....klik maar...http://youtu.be/dNpJA1geYjc

  Jurgen en Hans

Zaterdag ben ik nog een keer wezen klimmen. Nu vanaf Sellrain de klim naar Oberperfuss op. Ik wilde hem ook graag van deze kant een keer doen, lekker pittig. Boven omgedraaid, afgedaald en via Sellrain, naar Griess en zo op weg naar Praxmar.