Oostenrijk 2014

Sellrain, van zondag 27 april t/m vrijdag 2 mei 2014

In de nacht van zaterdag op zondag zijn wij weer vertrokken naar Oostenrijk, op naar pension Adlerhorst in Sellrain. Zin in!

Onderweg erg veel regen en in Kuhtai sneeuwde het toen wij daar aankwamen. Wij zijn naar boven gegaan met de auto, lekker ff in de sneeuw baggeren, sneeuwballen gooien. Toch zijn we smiddags al lekker op de fiets gaan trainen.De weg was nat, klimmen was verantwoord maar afdalen niet. We zijn vertrokken vanaf het pension naar Praxmar, een van mijn favoriete routes als ik daar ben. Gewoon leuk, mooie omgeving, lekker klimmen, haarspeldbochten. Wel erg jammer dat het te nat was om af te dalen....maar veiligheid voor alles. Dan maar ff rolleren....

voor filmpje van deze dag klik op; http://youtu.be/_RmiUJ9QlB4

Maandag 28 april, vandaag een training vanaf Kematen naar Axamer Lizum, hier zijn in het verleden al twee keer de olympische winterspelen gehouden. Het eerste jaar dat ik hier was ben ik daar ook heen geklommen. Is niet mijn favoriete klim. Hij is aardig saai al zeg ik het zelf. Maar wel een mooie klim om goed te trainen. Ik moet ook zeggen dat het lekker ging. Afdalen was daar geen optie, de weg was heel slecht, zou betekenen dat je hele stukken over de linker weghelft had moeten afdalen. Niet zo verstandig, wel erg jammer. Daarom bij het pension maar uit de auto en even ritje naar Gries en vandaar af terug afdalen naar het pension, gelijk de benen weer ff los.

voor filmpje van deze dag klik op: http://youtu.be/07CkVfbg4aw

Dinsdag 29 april, vandaag een dag verplicht rust en tijd voor leuke dingen. We zijn naar Innsbruck geweest en daarna een lekker stuk gelopen in de Wolfsklamm.

Woensdag 30 april, Kuhtai staat op het programma. Voor mij is dit al het vierde jaar dat ik hier train. Er zijn drie mogelijkheden om naar Kuhtai te klimmen en ik heb ze alle drie al een keer gedaan, vorig jaar de zwaarste. Vandaag hebben we hem weer vanuit Kematen gedaan. De weg was droog dus zijn Jesper en ik samen met Hans en Erik af gaan dalen naar Kematen, daar hebben we eerst een rondje door het dorp gedaan voor we met de klim naar Kuhtai begonnen. Het eerste stuk naar het pension is relatief makkelijk te klimmen. Toch lieten we Hans en Erik al snel achter ons. Bij St. Sigmund krijg je een pittig stuk van 16% en bij Haggen ook nog een lastig stuk. Ondanks dit de makkelijkste route is om naar Kuhtai te klimmen is het wel een lastige. Je krijgt geen haarspeld bochten en weinig plekken om even te kunnen herstellen. Het zijn lange stukken omhoog. Wij hadden nu redelijk gunstig weer om te klimmen, maar soms kan de wind het daar je ook behoorlijk lastig maken. Eenmaal boven gelijk in de auto, daar was het heel koud, temperaturen onder nul. Wachten tot iedereen boven is, goed aankleden en dan heerlijk afdalen terug naar het pension.

voor flimpje van deze dag klik op: http://youtu.be/IR5IbwAKmho

Donderdag 1 mei, de sneeuw in vandaag, op naar Stubai...met de kabelbaan naar boven, naar 3200 meter hoogte. S'middags toch nog een heel klein stukje gekomen. In Sellrain kun je links een hele mooie steile klim doen en afdalen, deze wilde ik nog graag doen, daarna even doorgereden naar Gries en terug in het pension op de rollers.

Vrijdag 2 mei weer terug naar huis, weer een leuke vakantie. Alleen heb ik deze keer wel veel minder kunnen fietsen. Vorig jaar heb ik langere stukken mogen en kunnen doen. Vooral de route via de Haimingerberg naar Kuhtai.....helaas zat dat er dit jaar niet in, we waren daar er te kort voor....volgend jaar hopelijk wel en wil ik andere stukken gaan verkennen!

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb