Bocholt, Duitsland

24 juni 2012.

Mijn eerste wedstrijd over de grens, in Bocholt Duitsland, en wat een pech! Om tien over half elf moest ik aan de start verschijnen bij renners U13. We waren er al op tijd, ik had me goed kunnen voorbereiden en was er klaar voor ondanks de regen.

Kort na mijn start ging het mis. Ketting eraf en daardoor trapte ik door waardoor ik uit mijn klikker kwam. Gelukkig kwam ik niet ten val en ketting erop, weer er af. Mijn moeder stond gelukkig vlak na de start en zag het gebeuren en die kon mij snel helpen, maar ondertussen kwam het peleton in de verte al door de bocht de finish straat in voor ik eindelijk op weg kon naar een onmogelijke achtervolging die ik gelijk volle bak heb in gezet.

Elke ronde kwam ik dichterbij, haalde de ene afvaller na de afvaller in en had al snel de kopgroep in zicht. Helaas was de koers een paar ronde tekort en kon ik niet meer bij de kopgroep komen. Maar nog wel als 6e over de streep weten te komen. Meisjes en Jongens werden apart geklasseerd en zo stond ik onverwachts toch nog op het podium als 3e jongen. Ongelooflijk na zo'n achtervolging. Een koers om trots op te zijn toch!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb