Alkmaar NK Baan

NK Baanwielrennen Alkmaar, zaterdag 9 februari 2013

De laatste weken ben ik me aan het voorbereiden geweest op het NK baan wielrennen en vandaag was het zover. Al vroeg zijn we richting Alkmaar gegaan. We waren daar lekker op tijd zodat ik me goed kon gaan voorbereiden.

Het eerste onderdeel was de 500 meter sprint. De start was vanuit de startmachine. Ik moest in de eerste heat van start en dat ging gelijk fout. Bij het aanzetten vanuit de startmachine schoot mijn achterwiel los. Gelukkig geen probleem en mocht de start over. In de zesde heat mocht ik opnieuw van start gaan. Het ging lekker, kon goed mijn krachten verdelen en mijn tijd 41.098 was de vijfde tijd.

Een scratch was het tweede onderdeel, over tien ronden. In de eerste paar ronden zat ik achter klem in het peloton, gelukkig wist ik daar goed tussen uit te komen en kon ik naar voren. In de laatste ronde zat ik goed en werd ik derde.

Het derde onderdeel was een puntenkoers. Ook nu zat ik eerst weer klem in het peloton, het was ook een harde wedstrijd. Toch lukte het me om nog een puntje mee te pakken. Helemaal tevreden ben ik er zelf niet over, had meer punten willen pakken. Nu zat er niet meer in dan een achtste plaats.

De individuele achtervolging was het laatste onderdeel waar aan alleen de eerste twaalf uit het klassement aan deel mochten nemen, de nummers 13 t/m 26 waren automatisch geklasseerd. De achtervolging was weer met een start vanuit de startmachine over 1500 meter. De start ging nu gelijk goed en kon redelijk goed mijn ritme vinden. Ben vijfde geworden en daarmee in het totaal klassement vijfde. De nummers vier en vijf in het klassement hadden hetzelfde aantal punten. Dus je kan ook zeggen “gedeelde 4e plaats”. We moesten samen strijden met categorie 7. Ben tweede jongen van categorie 6 geworden! Super toch!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb