Amsterdam, Baanwedstrijd

Voor de eerste keer naar een andere baan en dat was wennen. Ik ben in Apeldoorn gewend om op een 250 meter baan te rijden en Amsterdam heeft een 200 meter baan. Dacht dat verschil zal wel meevallen maar dat viel toch erg tegen. De helling van de baan is anders, daarnaast is ook de baan bovenin helemaal licht. Dus erg wennen.

Cat. 7 en 6 moesten samen rijden, we zaten dus met 19 man op de baan. De eerste wedstrijd was over 20 rondjes, de eerste ronden heb ik goed mee voorin gereden, het tempo lag erg hoog en ik zakte steeds meer terug naar achteren. Ik voelde me elke ronde doller worden in mijn hoofd. De baan draaide om me heen en kwam ik ook erg duizelig van de fiets. Ik niet alleen, ook andere renners die voor de eerste keer daar waren hadden er last van.

In de tweede wedstrijd hadden we een afval koers, ik lag er al heel snel af. Volgens mij al als derde. Ik ben daarna even naar buiten gegaan om wat frisse lucht te krijgen. Gelukkig werd daarmee ook de duizeligheid wat minder en kon ik verder met de derde wedstrijd. Een deense afvalkoers. Dit ging al stukken beter, ik had het juiste wiel te pakken maar toch werd ik in een ronde nog verrast. Maar dit ging al weer stukken beter. De laatste wedstrijd was een punten koers, ook deze ging weer beter. In de eerste ronde heb ik nog een punt mee kunnen pakken en verder was het gewoon kei en kei hard meerijden.

Een goede leerzame dag vandaag. Het is echt wennen om op zo'n korte baan met zoveel renners in een wedstrijd te zitten. Maar ik kijk er wel heel positief op terug....ben uiteindelijk 13e geworden.