18 juni 2011, Districtskampioenschap Midden Nederland, Veenendaal

 

Een tijdrit en een criterium, dat stond er op het programma voor het Districtskampioenschap Midden Nederland. Het was bewolkt, erg veel wind maar het bleef gelukkig droog op een paar spetters na!

 

Op het NK starten Jongens en Meisjes apart. Vandaag tijdens het DK reden we gewoon samen maar er was wel apart een klassement voor Jongens en Meisjes.

 

Eerst zijn we gestart met een tijdrit. Die ging erg lekker, beter dan in Dordrecht. Ik wist achter Anouk de 2e tijd weg te zetten en de eerste tijd bij de jongens. Daarna hadden we een criterium. Er stond heel veel wind, wind af hadden we een lekker tempo maar met wind tegen viel dat toch tegen, daarnaast wilde iedereen graag uit de wind rijden en zo bleven we met haast het hele peleton compleet. Tot de laatste ronde, Anouk probeerde weg te rijden en dat lukte haar, ze kwam als eerste met een mooie voorsprong over de streep en werd Districtskampioen bij de meisjes.

 

Ik zette de sprint al vroeg in en het lukte me om die sprint te winnen, ik kwam na Anouk als 2e over de streep maar als eerste jongen en ben ik Disctrictskampioen geworden bij de jongens.