Wegseizoen 2010

In september 2009 ben ik 3 keer mee wezen trainen bij de Batauwers, Vond het keigaaf. Dus op zoek naar een fiets en in februari ben ik met mijn vader op de fiets gestapt.

6 maart 2010, had ik mijn eerste midden nederland wedstrijd. Omdat ze niet wisten hoe ik het zou doen, ik zelf wist dat ook nog niet, ben ik begonnen in categorie 2. Zo kon ik rustig beginnen.

Deze wedstrijd ging best wel goed alleen jammer dat ik niet in een grote versnelling kon schakelen.

Voordat ik mijn 2e wedstrijd had was dat weer in orde en gingen we naar Nieuwegein.

Daar stond veel wind en het was koud. Wel ging het erg goed en werd ik 3e. Tijdens mijn 2e wedstrijd mijn eerste bloemen en er zouden er nog meer volgen. Na een aantal wedstrijden in categorie 2 te hebben gereden voor midden nederland ben ik ook overgeplaatst naar categorie 3. Daar hoorde ik thuis.

 

 

 

Mijn eerste KNWU wedstrijd was tijdens de Paasronde in Tiel. Nu wel in categorie 3.  

  

Ging best wel lekker en kon redelijk mee. Daarna volgde er veel meer wedstrijden. Sommige gingen goed, sommige wat minder maar sommige ook weer heel erg goed.

In Leiden heb ik gemerkt dat ik best goed kon klimmen, ze hadden daar een leuk parcours en elke keer was ik een van de eerste boven. Het sprinten ging me toen nog niet zo goed af.

Ook in Nijverdal heb ik een hele mooie wedstrijd gereden. Daar was het ook klimmen geblazen, het is me gelukt om bij de kopgroep te blijven.

 

Maar ook op vlakke parcours ging het wel lekker, in Erp, Moergestel, Schaijk heb ik niet slecht gereden!

Het NK in Beek was toch wel heel bijzonder, ik had nooit verwacht dat ik me zou kunnen plaatsen hiervoor omdat ik nog maar zo kort op de fiets zat. Ik heb er hard voor gewerkt en het is me gelukt. Ik zal die dag ook niet snel meer vergeten. Ik ben 23e geworden en daar moet ik heel trotst op zijn.

 

Na de zomervakantie had ik weer wedstrijden, ook een klimcriterium in Munstergeleen. De regen kwam die dag met bakken uit de lucht toen wij aan de start moesten verschijnen. Voor ons waren er al veel valpartijen, daardoor was iedereen heel voorzicht.laatste gestart van de 40 of 45 renners maar wel mooi als 11e over de streep gekomen Ik had ook nog eens pech met mijn loting. Moest als laatste van start. Dat was even balen. Toch heb ik heel goed gereden, ik kwam als 11e over de streep.

  

In Dommelen deed ik mee aan de jeugdtijdrit. Was wel heel spannend. Ik had een goede start en het ging lekker. Het lukte mij om de 3e tijd neer te zetten. Dat was helemaal super. Toch wel een van de mooiste hoogte punten van het wegseizoen.

 

In Heerlen heb ik tijdens de klimcriterium het wegseizoen afgesloten. We moesten daar de Molenberg op, best wel pittig. Ook de afdagling was niet verkeerd. Hier kwam ik als 5e over de streep, een hele mooie afsluiting van mijn eerste wegseizoen!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb