13 Juli, Schinnen

Weer een klimcriterium, nu in Schinnen. Deze wedstrijd viel in het eerste weekend van onze vakantie. We zijn lekker al op vrijdag met de caravan naar Schinnen gegaan.

Net voor dat wij van start moesten gaan waren er donkere wolken boven Schinnen. Onweer, harde windstoten en flinke regenval. De stellage bij het podium waaide om. Gelukkig was er niemand in de buurt. Onze wedstrijd werd even uitgesteld. Toen het onweer was weggetrokken konden wij gaan opstellen voor de start. Wel regende het nog flink. Na de start gaat het omlaag en al in de eerste ronde gingen een aantal renners voor mij er onderuit. Daardoor zat bij mij toch wel even de schrik in de benen, maar er werd door iedereen met verstand gereden. De regen werd niet minder.

Schinnen is al pittig maar door deze weersomstandigheden een tikkeltje zwaarder. Heb goed voorin kunnen werken en het klimmen ging ook prima. In de laatste ronde ging ik de laatste bocht als eerste in, maar door de regen konden we niet met snelheid er door en in de sprint waren er vier sterker dan ikzelf. Toch nog een 5e plaats....voor filmpje klik op: http://youtu.be/F5bnuIU2O7o