EK Baanwielrennen 2013

Voor ons begon het EK baanwielrennen 2013 al op donderdag avond. Samen met nog zeven andere renners maakte ik deel uit van het Monkeylight Track Team. Tijdens de openingscermonie mochten wij rond rijden met speciale verlichting in wielen. Dat was een heel gaaf gezicht. Daarna waren er diversen wedstrijden tegen Boy en Danny van Poppel, wij met de vrijbuiters hadden de ploegenachtervolging tegen hen.

Al een hele tijd terug had Hans Philip en mij gevraagd of wij tijdens het gehele EK beschikbaar waren als teststarter van de startmachines. Lange dagen, veel wachten, maar dat wilde ik wel en heb ja daar tegen gezegd. Het waren inderdaad lange dagen maar er was zoveel te zien op het midden terrein dat dat het wachten waard was. Veel renners zagen wij van heel dichtbij, Kenny, Bauge, Haak, Wild en nog veel meer.....

Na elke finale gingen Philip en ik de baan in met fietsen voorzien van verlichting in de wielen voor de kersverse kampioenen. Dat was onwijs leuk om te doen.

De jeugdwedstrijden gingen helaas niet door op vrijdag en zaterdag dat was wel even balen. Onverwachts hadden we nog wel op zondag een wedstrijd, een derny wedstrijd. Ik moest als laatste in de rij starten. Mijn derny rijder ging lekker vlot met mij van start en snel kon ik naar voren komen om daarna lekker door te rijden. Met Philip en zijn derny rijder in mijn wiel namen we al snel afstand van de rest en konden we ze dubbelen. Het lukte mij om daarna nog verder uit te lopen. Philip moest toen loslaten. Jammer genoeg konden we maar een wedstrijd rijden, na ons ging catergorie 6 van start en daarna moest gelijk de scholencompetitie van start.

Ook op zondag hebben we nog een aantal ceremonies mogen fietsen. Drie lange maar bijzondere dagen waar ik met veel plezier op terug kijk want het was wel erg leuk om te mogen doen.

Hier kan je klikken op twee filmpjes, deze week komt er nog eentje bij: http://youtu.be/djgasrlYeZ4 en http://youtu.be/7jHzCPrU9Fc