Praxmar en Kuthai 2012

Tijdens onze vakantie in Oostenrijk ben ik drie keer lekker gaan klimmen. De eerste keer was naar Praxmar. Alleen en met mijn vader als bezem wagen achter mij aan of voor mij uit om me de weg te wijzen.

Naar Praxmar vanuit het pension, alleen maar klimmen en leuk klimmen, vooral op het einde. Daar zitten een aantal haarspeldbochten. Op de terug weg ben ik na de haarspeld bochten gaan afdalen, ging wel lekker.

Twee dagen later stond de klim naar Kuthai op de agenda. Hans, Erik en opa Gerrit gingen mee. Nou ja, mee. Ze gingen eerste met zijn 3tjes warm rijden en zijn afgedaald naar Kematen om via een andere weg richting Oetz te gaan. Daar hadden we afgesproken op een plek waar ik aan zou sluiten.

De eerste paar kilometers waren vlak en kon ik lekker warm fietsen en daar was het alleen maar klimmen en flink klimmen. Maar het ging wel lekker. Het eerste stuk ging ik ook al snel voor de andere uit. Mijn ouders waren bang dat ik me zelf te snel zou opblazen en heb ik op hen gewacht. Maar even later ben ik toch vooruit gegaan. Het is nu eenmaal prettiger om op je eigen tempo naar boven te gaan. Ik had een lekker tempo en ondanks het een hele stevige klim was ging het lekker. Ik was al bij de haarspeld bochten voor ik er erg in had en ook het laatste stuk ging goed. Eenmaal boven heb ik gewacht tot de andere er waren en mocht ik met hen afdalen terug naar het pension. Dat is echt gaaf.

Ik wilde nog graag een keer naar Praxmar, het is gewoon een hele leuke klim. Opa Gerrit en Hans gingen met mij mee. Nu zijn we eerste afgedaald naar Kematen om vandaar uit te gaan klimmen. Ik ben wel bij Hans gebleven tot aan de haarspeld bochten, daar ben ik in mijn eigen tempo verder gegaan. Deze keer heb ik wel de hele weg mee afgedaald, ook de haarspeld bochten. Ging helemaal super!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb