Mont Ventoux 2010

De Mont Ventoux, hoog, kaal, geweldig!

Zomervakantie in Frankrijk, op camping Les Oliviers. Met de caravan en de fietsen mee!

In de omgeving van de camping konden we heerlijk fietsen. Dat heb ik samen met mijn vader veel gedaan. We zijn rustig begonnen, eerst maar met een paar kilometer klimmen en zo langzaam aan verder. Dat ging mij niet slecht af. Voor mijn vader was het een stuk lastiger dan voor mij.

Zo zijn we twee weken lang samen aan het fietsen geweest. Zou wel willen dat we thuis zulke bergen hadden.

In de laatste week van onze vakantie zijn we naar de Mont Ventoux gegaan, alleen mijn fiets ging mee. We zijn eerst met de auto de Mont Ventoux opgereden zodat ik kon kijken hoe het was. Wat waren er toen al een hoop wielrenners op weg naar de top zeg.

We zijn terug gereden naar Chalet Reinard. Voor dit Chalet was een vlakke parkeerplaats, daar heb ik gegeten, gedronken en mezelf warm gereden. Vanaf dit punt was het nog ongeveer 7 kilometer naar boven. Voor de eerste keer ver genoeg. Toen ik voelde dat ik genoeg was ingefietst en in mijn hoofd er ook klaar voor was ben van start gegaan.

Het eerste stuk was een recht stuk maar wel een heel stijl stuk. Mijn ouders gingen elke keer met de auto een bocht verder staan, soms twee bochten. Maar wel zo dat mij altijd konden zien. Het ging lekker. Ik vond het gaaf, echt heel cool.

Tot het monument van Simson ging het goed, voorbij dit monument kreeg ik een bocht naar rechts. De laatste kilometer. Dit was pittig, het was nu niet alleen klimmen maar er stond een hele sterkte, snijdende wind. Deze kreeg ik vol op kop. Ai dat was zwaar. Bij de auto heb ik ook echt even goed moeten drinken, ik was dit onderweg ook vergeten te doen. De laatste 500 meter waren taai, maar het lukte me wel. Heel heel trots ben ik boven gekomen. Ben onderweg aangemoedigd door veel mensen, kreeg complimentjes van volwassen renners en ook boven op de top vonden veel mensen het geweldig wat ik had gedaan. Ook papa en mama waren supertrots. Maar van iedereen ben ik zelf het trotst.

Op de camping vonden ook Teus en Jennita dit heel bijzonder. Ze hebben het zelfs op de website gezet. Kijk maar eens op http://www.camping-lesoliviers.net/ het staat onder nieuws bij 2010.