Heerlen

Gisteren hebben we de hele dag op de Cauberg gestaan. Was een groot feest daar, vooral toen Marianne Vos Wereld Kampioen werd!

Vanmorgen zijn we al vroeg naar Heerlen gegaan, voor de jeugd WK Criterium. Het was een hele andere ronde dan andere jaren, de Molenberg zat er nu niet in. Maar vanwege de WK Karavaan die daar langs kwam was deze ronde dit jaar geschikter. Ik vond het wel een aardig rondje, maar ook niet meer dan dat.

Tussen categorie 3 en 4 kwam de WK Karavaan langs, we hebben ze met een grote groep staan toe juichen. ONdertussen konden wij ons warm rijden.

Mijn start was goed en de ronden liepen lekker. Het was wel even schrikken, er was een valpartij in een van de ronde direct achter mij. Ik voelde dat een andere renner mijn achterwiel raakte maar gelukkig niet meer dan dat. Maar het is altijd schrikken. De snelheid was er dan ook even uit.

De gevallen renners kregen geen ronde vergoeding en moesten aan een race beginnen om terug te komen. Victor die ook gevallen wist ook als eerste terug te komen. Ik had heel veel kop werk gedaan en het lukte me in de sprint niet meer om mee te sprinten. Ben 4e geworden, maar kijk wel terug op een krachtige wedstrijd.